Cosmetica dentara

cosmetica dentara

Cosmetica dentara

Dintii frumosi sunt cheia succesului, expresia dinamicii, a tineretii, a sanatatii si a statutului social.
Tehnica stomatologica ofera acum nenumarate posibilitati de a corecta imaginea întregului status dentar ca de ex. culoarea, pozitia, forma dintilor, cât si starea gingiei.
Corecturile sunt realizate cu maxima atentie de catre medicul stomatolog, dupa o consultare amanuntita si în acord cu dorintele pacientului.
Cele mai folosite procedee de cosmetica dentara sint :

– albirea dintilor

– fatete dentare

– obturatii foto

Albirea dintilor este o metoda prin care dintii pot fi albiti, atunci când prin detartraj si periaj profesional nu pot fi îndepartate anumite pete persistente.
Pigmentatia deranjanta este astfel albita, fara ca smaltul dintelui si dentina sa fie afectate în substanta lor.
Cine are de la natura dinti mai închisi la culoare sau colorati prin consum de ceai, cafea, tutun, solutia este albirea dintilor cu gel profesional, denumit si bleaching profesional la cabinetul stomatologic.
Tratamentul profesional de albire a dintilor nu este o curatare superficiala, de scurta durata, ci albeste dintii pentru un timp îndelungat, nu doar dintii din fata, ci si maselele, realizându-se o albire uniforma, egala în intensitate, a întregii danturi.
Albirea dintilor este o metoda sigura, fara pierdere de substanta dentara, fara efecte secundare.
Dupa albirea dintilor poate sa apara eventual o sensibilitate a dintilor la rece sau la cald dar acest inconvenient se poate rezolva prin aplicarea unor geluri fluorizante.
Tratamentul de albire a dintilor profesional, controlat, asigura pastrarea integritatii smaltului dintilor!

Tipuri de albiri dentare :

1. Albirea dintilor cu acceleratori de albire ( cea mai moderna metoda de albire )

2. Albirea cu geluri de albire in gutiere personalizate

3. Albire prin curatare cu pudra de bicarbonat folosind Profijet

Fatetele dentare din portelan (ceramica) reprezinta cea mai de succes minim-invaziva procedura stomatologica a ultimului deceniu.
Atunci cand sunt executate corect, fatetele dentare din portelan sunt nu numai cea mai naturala forma a esteticii dentare ci chiar fac parte din personalitatea celei sau celui care le poarta.
Obiectivul realizarii fatetelor dentare este acela ca pacientul sa aiba niste restaurari care sa se integreze perfect in aspectul fetei, sa fie in armonie cu gingia si osul iar cine le priveste sa nu-si poata da seama de prezenta acestora.
Fatetele din portelan au devenit alternativa moderna a coroanelor dentare metalo-ceramice sau a celor integral ceramice. Dezavantajul coroanelor metalo-ceramice este ca metalul poate transpare prin ceramica la nivelul gingiei dandu-i un aspect inestetic, iar in cazul coroanelor integral ceramice este necesar un sacrificiu mare de tesut dentar prin slefuiri mai profunde care de cele mai multe ori pot afecta gingia sau pulpa dintelui.
Fatetele sunt integrate biologic datorita stabilitatii chimice crescute, toxicitatii scazute asupra tesutului si gradului redus de a produce sensibilitate sau iritabilitate la nivelul gingiilor. De asemenea, reduc placa bacteriana ce se formeaza pe dinti datorita suprafetei netede si lucioase de care placa bacteriana nu poate adera.

Obturatiile (plombele) folosite  se fac cu materiale care au culoarea dintelui natural. Vechiul amalgam a fost inlocuit cu materiale composite fotopolimerizabile de ultima generatie.
Principalele caracteristici ale acestor materiale sint:
-aderenta mare la smaltul dintelui
-coeficient foarte mic de dilatatie contractie la diferentele de temperature fata de clasicul amalgam care are un coeficient ridicat fapt care ducea adeseori in timp la fisurarea peretilor unui dinte obturat cu amalgam.
-rezistenta la abraziune
-duritate mare

stomatolog oradea, dentist oradea, urgente stomatologice oradea, stomatolog iosia, dentist iosia, stomatolog bihor,  medic stomatolog, medic dentist, urgente stomatologice oradea, dentist, stomatolog, doctor stomatolog, doctor oradea, doctor dinti oradea, doctor dinti iosia, stomatologie iosia, dentist non-stop, cabinet stomatologic oradea, clinica dentist, cabinete stomatologice oradea, cabinet stomatologic non stop, asistenta stomatologie, asistenta stomatologica, servicii stomatologice oradea, stomatologie oradea